Tips

Hur du inreder din första lägenhet på rätt sätt.


Att flytta in i sin första lägenhet är en spännande tid. Plötsligt har du full kontroll över ditt bostadsområde och kan inreda det som du vill. Om du letar efter kreativa sätt att dekorera ditt nya hem bör du använda posters från Posterton.

Posterton erbjuder ett brett utbud av affischer i olika stilar, så du kan lätt hitta en som passar din smak. Och eftersom affischerna är relativt billiga kan du ändra ditt utseende ofta. Dessutom är de ett bra sätt att göra din lägenhet personlig och få den att kännas mer som ett hem. Så om du letar efter prisvärda och snygga sätt att inreda ditt första hem har du kommit till rätt ställe. 
 

 

Mountain Mist Gallery Wall.jpg

 

De första stegen


När du flyttar in i din första lägenhet kan det vara svårt att komma på hur du ska inreda den. Du vill trots allt att det ska kännas bra, så att det känns som hemma direkt, utan att din plånbok blir alltför lidande.

 

Ett av de enklaste och billigaste sätten att ge ditt hem lite personlighet är med affischer. Men med så många alternativ kan det vara svårt att veta var man ska börja. När du letar efter idéer för affischer i ditt hem finns det några saker att tänka på. Först och främst bör du ta hänsyn till väggarnas storlek. Om du har stora tomma utrymmen kan du välja djärvare och ljusare mönster. Om du arbetar i mindre utrymmen kan du välja affischer som är mer minimalistiska. För det andra bör du tänka på färgerna i rummet. Om du vill ha något som verkligen sticker ut, välj en färgskala med hög kontrast. Om du däremot vill ha en mer subtil look kan du hålla dig till en enda färgfamilj. Det säkraste alternativet är att välja en svart och vit färgskala. Svartvita bilder utstrålar elegans och enkelhet. Men om du tycker att svartvita motiv ser tråkiga ut kan vi övertyga dig om motsatsen. På bilden nedan kan du se ett exempel på en svartvit tavelvägg med musik eller Freddie Mercury som tema. Väggmålningarna utstrålar rörelse och rå elegans - du kan praktiskt taget höra hur publiken hejar på sitt favoritband "Queen"! 

 

Ett sista tips från oss: var inte rädd för att blanda och matcha! Häng upp affischer av samma storlek bredvid varandra eller skapa en mångsidig gallerivägg genom att kombinera olika stilar och storlekar. Vad du än gör, ha kul och låt din personlighet lysa igenom.

 

Iconic Monochromatic.jpg


3 sätt att hänga upp affischer


Du har precis flyttat in i ditt studentrum eller din första lägenhet och har äntligen möjlighet att utforma och dekorera dina fyra väggar på det sätt som du känner dig mest bekväm med?

 

En utmaning vid inredning är ofta att hänga upp väggbilder och andra dekorationer utan att skada väggen. Därför kommer här våra tre bästa tips för att hänga väggdekorationer:

1. Använd washitejp i stället för tejp eller ritpinnar. Washi tejp är en typ av japansk papperstape som finns i många olika färger och mönster. Den är också skonsam mot ytor, så den skadar inte väggarna som tejp eller häftstift kan göra.

Använd kommandostrips i stället för spik eller lim. Command Strips är självhäftande remsor som finns i olika storlekar och tjocklekar. De är lätta att applicera och avlägsna och lämnar inga klibbiga rester.

3. Använd våra bildkrokar. De lämnar minimala märken på väggen och är mycket robusta även med stora bildramar. Allt du behöver för att fästa bildkroken är en hammare.

 

Med de här tipsen kan du enkelt hänga upp affischer, bilder och väggdekorationer i ditt studentrum eller din första lägenhet utan att skada väggarna!


Tips om hur du väljer ditt motiv


Har du någonsin varit i en butik och blivit överväldigad av det stora antalet alternativ? Det kan vara svårt att bestämma sig för vad man ska köpa när det finns så mycket att välja mellan. Samma sak gäller när du letar efter affischdesign. Med miljontals alternativ på nätet kan det vara svårt att veta var man ska börja.

 

Vårt råd är att först bestämma dig för ett tema. Vill du ha en vintage-look? Eller något modernt? När du har bestämt dig för en allmän estetik kan du begränsa dina alternativ. Om du till exempel väljer en svartvit estetik kan det specifika temat vara mode eller New York. Det finns dussintals kategorier på vår webbplats, så du kan lätt hitta mönster som inspirerar dig. Om du har svårt att hitta ett specifikt tema kan du använda sökrutan. 

 

Annars kan våra posterpaket och bildväggar alltid vara en bra inspirationskälla.