How to


Hur du kan inreda ditt gästrum på ett hemtrevligt sätt.


Om du har ett extra rum i ditt hus eller din lägenhet kan du stå inför utmaningen att inreda det på ett hemtrevligt sätt. Du vill ju att dina gäster ska känna sig hemma och njuta av att komma hit. Samtidigt vill du tillfredsställa alla smaker.

När dina nära och kära kommer på besök är det bäst om de kan sova över hos dig så att ni kan få ut så mycket som möjligt av er tid tillsammans. För att göra ditt gästrum hemtrevligt är det viktigt att det har samma mysighet som resten av huset och att det inte ser ut som ett tomt, oanvänt rum. 

För att även spontana gäster ska känna sig bekväma och inte känna sig som om de ställer till det för dig, ska du alltid se till att gästrummet ser inbjudande ut.

 

 

guest_room-2.jpg


Gör gästrummet levande.


För att dina gäster ska känna sig som hemma är det viktigt att gästrummet ger ett levande och hemtrevligt intryck. Inred rummet så som du vill att det ska se ut när du är gäst. Dekorera väggarna med snygga posters från Posterton så att gästrummet inte ser tomt ut. Ett sterilt rum får dig sällan att känna dig hemma. Saftiga färger och mysiga textilier får dig däremot att känna dig hemma på nolltid.

För att väcka liv i rummet kan du lägga till växter - helst växter som kräver lite underhåll så att du inte behöver oroa dig så mycket för dem. Ett annat plus: en kombination av stilfulla och naturliga accenter passar nästan alla smaker.

 

Det är så du hittar rätt inredningsstil.

Rummets storlek avgör i viss mån vilka möbler och inredningar som är möjliga. Med hjälp av en smart inredning kan man dock få ett litet rum att verka större. Till exempel kan ljusa väggar (t.ex. ljusgrå eller vita väggar) och rätt möbler visuellt förstora ett rum. Om du har svårt att bestämma dig för en stil rekommenderar vi att du tar en titt på våra andra blogginlägg om aktuella inredningstrender för att få inspiration till ditt eget hem.

Här är några exempel på hur du visuellt kan förstora ett rum med rätt möbler:

1.

En bäddsoffa som kan fällas upp på dagen och förvandlas till en säng på natten.

2.

I allmänhet möbler som fyller olika funktioner, t.ex. en stol som kan användas för att sitta men också som sängbord.

3.

Väggspeglar, eftersom de ger en känsla av att rummet är ännu större.

 

 

guest_room-3.jpg

 

 

Vår inredningsdesigner tycker att följande affischer är perfekta för gästrummet - särskilt om du vill ta till dig tipsen ovan.