How to

Idéer för Oktoberfestdekoration

 

Oktoberfesten i München är en av de största och mest kända festivalerna i världen. Den äger rum varje år i München i Tyskland och lockar miljontals besökare från hela världen. Festivalen pågår vanligtvis i två veckor, med början i slutet av september och slutar i början av oktober. Oktoberfestens exakta ursprung är oklart, men man tror att den går tillbaka till 1810, då den först hölls för att fira bröllopet mellan kronprins Ludwig och prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen. I dag firas Oktoberfest med ett stort utbud av traditionell tysk mat och dryck, samt massor av levande musik och underhållning.
För de av oss som inte kan ta oss till München för att fira Oktoberfest finns det fortfarande sätt att ta in feststämningen i våra hem. I det här blogginlägget vill vi dela med oss av våra bästa tips för en fin Oktoberfest-inredning. 

 

Oktoberfest Decor.jpg

 


Hur man skapar en festlig atmosfär

Oktoberfest är precis runt hörnet, så det är dags att börja tänka på att dekorera ditt hem med en festlig höststämning. Ett av de bästa sätten att göra detta är att hänga upp oktoberfestposter runt om i huset. De är iögonfallande och festliga, och de hjälper dig och dina gäster att komma in i Oktoberfest-andan. Dessutom är de lätta att hitta och relativt billiga, så det finns ingen ursäkt för att inte sätta upp några.

 

1. Börja med grunderna

Oktoberfest är precis runt hörnet, och det betyder att det är dags att börja tänka på att dekorera ditt hem med en festlig höststämning. 
Välj fina modeller från vår kategori Kök, till exempel ölpostern "På Rad". De kommer att lägga till en touch av klass till ditt kök eller Oktoberfestparty. Oktoberfest är också en bra tid att prova tysk mat, varför inte hänga upp en kringelaffisch ? Det finns så många läckra alternativ att välja mellan i våra köksaffischer.  Oavsett om du letar efter Oktoberfestdekorationer eller bara allmän dekoration med tyskt tema är våra affischer ett utmärkt sätt att ge ditt hem lite teutonisk stil. 

 

2. Lek med färgerna

Oktoberfest är ett utmärkt tillfälle att samla vänner och familj för att fira höstsäsongen. Naturligtvis kan du hålla dig till de klassiska bruna färgerna med några höstlöv. Men känn dig också fri att hänga upp ljusare färger på väggarna med orange toner. Vi erbjuder ett brett urval med dessa färger i vår naturavdelning. En bra sak med dessa färger är att de kan stanna på dina väggar under hela vintersäsongen och det kommer också att ge ditt hem en varm och inbjudande känsla. Om du behöver några tips på hur du skapar en höststämning är du välkommen att kolla in vårt blogginlägg "Idéer för en gallerivägg med hösttema".

 

3. Håll det stilfullt

Om du letar efter ett modernt sätt att dekorera ditt hem är våra svartvita citatposters den perfekta lösningen för att ge dina väggar en modern touch. Om du är ett fan av Oktoberfest ska du se till att kolla in vårt avsnitt som är tillägnat den världsberömda ölfestivalen. Vi har en mängd olika affischer med Berlins sevärdheter och ljud. Så oavsett om du letar efter ett unikt sätt att dekorera ditt hem eller helt enkelt vill visa din kärlek till allt som är tyskt, kommer vårt urval av affischer med tyskt tema garanterat att imponera.

 

För den ultimata Oktoberfest-upplevelsen, se till att lägga till några andra festliga inslag i din inredning, som ljus, girlanger och kanske till och med en liten ölkannesamling. Med lite ansträngning kan du förvandla ditt hem till det ultimata högkvarteret för Oktoberfestfesten. Prost!