Trender

 

Inred ditt hemkontor


Många arbetsgivare har nu infört hemarbete som ett alternativ. Därför är en vacker och harmonisk inredning ett måste. 

Att arbeta hemifrån kan ha många fördelar. För många familjer blir det lättare att balansera arbete, barn, hushåll och annat.

Ett hemmakontor ska vara en plats där du känner dig inspirerad att vara produktiv. Men alltför ofta känns hemmakontoret mer som ett spontant rensat hörn än som en funktionell arbetsplats.

Om ditt hemmakontor behöver en uppfräschning finns det några enkla förändringar som du kan göra för att öka din kreativitet och ha roligare på jobbet. För det första ska du ge området en personlig prägel. Häng upp några konstverk som gör dig glad och motiverad, eller sätt upp inramade foton av dina nära och kära. Du kan också placera växter på kontoret för att rena luften och skapa en lugn atmosfär. Se till att dina kontorsmöbler är bekväma och snygga. En ergonomisk stol gör att du kan arbeta bekvämt, och ett snyggt skrivbord ger ditt rum en exklusiv look. Slutligen kan du göra ditt kontor mer inbjudande med några små detaljer som kuddar eller filtar. Med dessa enkla förändringar kan du förvandla ditt hemmakontor till ett utrymme som inspirerar, motiverar och skapar.

 

 

Dessa motiv hjälper till att motivera

 

Vi har alla varit med om det: klockan är 15.00, du stirrar på din dator i flera minuter och kan inte koncentrera dig på det du ska göra. Plötsligt känns arbetsdagen oändlig och du har en känsla av att du aldrig kommer att få allt gjort. Om du inrättar ditt hemkontor på rätt sätt kan du hjälpa dig att ta dig ur den här fasen. Tro det eller ej, men just affischer kan bidra till att öka din energi och motivation. Så om du behöver uppmuntran kan du hänga upp dessa affischer på ditt kontor:

1. ett motiverande citat: oavsett om det är några kloka ord från din favoritförfattare eller ett inspirerande budskap från en välkänd ledare kan ett motiverande citat hjälpa dig att ändra din attityd och ge dig den boost du behöver för resten av dagen.

2. en naturscen: Studier har visat att titta på naturbilder kan bidra till att sänka stressnivåerna och öka känslan av lugn och välbefinnande. Så när arbetet blir för mycket för dig, ta en paus och njut av naturens skönhet.

3. semestermål: Ibland räcker det med en påminnelse om den kommande semestern för att motivera dig.

 

Ett vackert hem är ett harmoniskt och trivsamt hem. Se därför till att inreda det med de prylar och den konst som just du älskar!

inspiration-jobbahemifrån-3.jpg

Selected posters