DIY

 

Måla dina ramar

 

Få dina affischer att sticka ut och din bildvägg att bli ännu mer personlig genom att måla ramarna i olika färger!

För att dina affischer ska framstå på bästa sätt och förbli vackra under lång tid kan du rama in dem i våra högkvalitativa ramar. Vi har ramar i många olika storlekar och material. Om det inte räcker för dig har vi en perfekt DIY-idé för dig: Måla ramarna i en av dina favoritfärger. Det är lika enkelt som det är kreativt - rulla ner för att få instruktionerna. 

 


Även om silver, vita, svarta eller naturliga ramar ger en klassisk och tidlös look kan det ibland vara en cool förändring att lägga till en personlig touch. Att måla ramarna är en enkel hantverksidé som får ramarna att se mer tjusiga ut. Många hantverks- och hobbybutiker har en mängd olika alternativ till vackra färger och lacker som lämpar sig för både metall- och träramar.

 

Välj ut dina favoritfärger och låt kreativiteten flöda!

inspiration-måladinram-3.jpg

 

Guide i 3 steg: 
Målning av en ram 


Med lite kreativitet kan du förvandla även den enklaste bildram till ett konstverk. Här är tre steg som hjälper dig att omsätta denna enkla pysselidé i praktiken:

1. Välj färg: Det första steget är att välja rätt färg för jobbet. Om du målar över en befintlig färg bör du först använda en grundfärg. När det gäller själva färgen är det fritt fram! Se bara till att du använder en färg som lämpar sig för trä, metall eller vilket material din ram än är gjord av.

Ett litet tips: om du fortfarande är osäker på vilken eller vilka färger du ska använda, ta inspiration från säsongen. Kanske är det den perfekta tiden för en sommar DIY?

2. bli kreativ: När du har fått ditt material kan du låta kreativiteten flöda fritt! Oavsett om du vill måla ränder, prickar eller andra mönster finns det många sätt att försköna din ram. Se bara till att färgen torkar helt mellan varje lager. 

Viktigt: Måla ramarna på ett lämpligt underlag för att skydda golvet eller bordsskivan från färgen.

3. Skydda ditt verk: När du är nöjd med utseendet på din ram är det viktigt att skydda ditt mästerverk. En klar polyuretanbeläggning förhindrar att färgen flagnar eller bleknar med tiden. Se bara till att du applicerar den i ett välventilerat område och följer tillverkarens anvisningar. 

 

Ha kul med denna dekorativa hantverksidé!