How to

Hur man skapar en personlig affischvägg.

 

Affischtavlor har varit trendiga i några år nu och det ser inte ut som om trenden kommer att försvinna inom kort. Om du funderar på att skapa din egen affischtavla finns det några saker du bör tänka på. Tänk först på vilka färger du vill använda. Vill du ha en ljus, färgglad tavla eller en mer dämpad, monokrom look? För det andra bör du fundera på vilken stil du vill ha. Är det rustikt? Minimalistisk? Glamorös? Vintage? Och slutligen, se till att din affischvägg återspeglar din personlighet. 

 

En bildvägg innehåller olika affischer som bildar ett helhetskoncept. Matcha antingen färgerna på motiven eller ramarna för att skapa ett enhetligt utseende. Du bestämmer själv i vilken ordning du hänger affischerna eller vilka motiv du väljer.

 

 

simply-nature.jpg

 

Samordna affischerna

 

När det gäller samordningen av affischerna är det viktigt att det finns en röd tråd i valet av motiv. Antingen när det gäller färgskalan eller valet av motiv. Om du letar efter inspiration hittar du massor av tips här på Posterton - från ramar till motiv. Du kan till exempel kombinera olika affischstilar så länge de passar ihop på ett visst sätt. Fotografier, linjer, abstrakt konst, blomsterbilder eller ordspråk - låt kreativiteten flöda fritt. Men dina väggmålningar bör också ha en personlig prägel. Välj därför motiv som du inte bara tycker är vackra, utan som också har en betydelse för dig. Kanske är din bildvägg baserad på din hobby? Eller så inspireras du av naturen om den spelar en viktig roll i ditt liv. 

 

Skapa en enhet

 

Din affischtavla ska smälta in naturligt i rummet, oavsett om det är ett vardagsrum, sovrum, matsal eller kök. För att uppnå detta bör du samordna bilderna med dina möbler och resten av din inredning. Håll ett öga på de senaste inredningstrenderna så att du kan välja de färger, former, stilar och material som är populära just nu. På så sätt får du lätt inspiration och nya idéer om hur du kan få en frisk fläkt in i ditt hem. Naturligtvis behöver du inte samordna till perfektion. Det ska trots allt vara en personlig bildvägg. Men det är viktigt med en gemensam nämnare. Om till exempel alla ramar har samma färg ger det en känsla av enhetlighet. Om du till exempel vill ha en affischvägg med rosa estetik kan du använda våra kopparramar. Dessa har en roséguldglans. Observera dock att om alla ramar är lika stora kan det snabbt se överdrivet ut.

Ett annat sätt att skapa enhetlighet är att välja utskrifter enligt ett visst tema (t.ex. blommor, natur eller mode) eller stil (linjekonst, abstrakt konst, fotografi). Om detta är för djärvt för en större tavelvägg kan du bryta upp mönstret med enkelt utformade typografiska affischer. Vi har många olika ordspråk att välja mellan i kategorin med samma namn - kanske finns ditt livsmotto också med? Du får inte bara en daglig påminnelse (t.ex. "Good vibes only"), utan det gör din affischvägg ännu mer personlig!

 

 

matching.jpg


Hur du hänger upp dina affischer

 

Att hänga upp affischer kan vara ett bra sätt att göra ditt rum personligt, men det kan vara svårt att få grepp om det (ordvitsen är avsedd). Här är några tips och tricks som kan hjälpa dig.

1. När du väljer affischer ska du i förväg tänka på hur du vill att de ska se ut. Det kan vara bra att markera dem på väggen med tejp eller post-it-lappar. På så sätt slipper du flytta runt allting senare.

Ta god tid på dig när du hänger upp affischerna. Se till att ramarna är jämna och raka innan du sätter spik eller lim i väggen. På tal om lim finns det många olika typer av lim. Gör din research i förväg så att du vet vilket lim som är bäst för dina väggar och affischer. Du kan också beställa bildkrokar direkt när du beställer dina affischer från oss. Den sista kategorin under fliken Bildväggar är bildkrokar. Där hittar du självhäftande krokar som är perfekta för alla väggar och som kan avlägsnas från väggen utan att lämna några rester. 

När du är klar kan du luta dig tillbaka och ta en titt. Fixa allt som ser fel ut och njut av ditt nya personliga utrymme!

Även när väggmålningarna väl är uppsatta kan du flytta runt dem så ofta du vill - om du hittar en bättre plats för en viss affisch eller om du bara vill ha lite variation. Så var inte rädd för att experimentera och ha kul att dekorera ditt hem med dina favoritmotiv!