How to

En tavelvägg är både uttrycksfull och dekorativ och kan få ett helt rum att komma till liv. Lägg därför lite extra tid på planeringen för att få den precis så som du vill ha den!

 

För att få till en så genomtänkt och tilltalande tavelvägg som möjligt gäller det att planera innan du börjar spika. Ett tips är att först lägga ut tavlorna på golvet i den form och på de platser du vill att de sedan ska hänga på väggen. Det ger dig ett hum om vilka mått du ska gå efter och vilken formation som blir snyggast på just din uttänkta plats.

Ofta räcker det gott och väl med en eller två tavlor för att fylla ut det tomma utrymmet på väggen ovanför matplatsen eller byrån i hallen, men ibland krävs det där lilla extra. Det där blickfånget som sätter tonen för känslan på inredningen och som får rummet att kännas genomtänkt och inbjudande – då är en tavelvägg det du behöver. 

 

För att ditt slutresultat ska bli så som du har tänkt dig gäller det alltså att noggrant planera och fundera ut hur du vill att dina posters ska sitta och vilken form och storlek du har tänkt att tavelväggen ska vara i. Oavsett om den är tänkt att hänga ovanför soffan, sängen eller på en helt tom vägg gäller det att börja med att mäta hur stort utrymme du har att röra dig med. Därefter kan du lägga ut tavlorna framför dig och placera ut dem i de kombinationer och formationer som du tycker passar bäst in för din valda plats. Använd gärna ett stort papper eller vitt lakan och markera ut de punkter där ramarna ska hänga för att sedan enkelt kunna sätta det mot väggen och veta precis var du ska börja spika. Sedan är det bara att börja hänga upp din nya fina tavelvägg!

En tavelvägg är ett utmärkt sätt att dekorera en vägg och fylla ut ett tomt utrymme i inredningen.