Posters i olika färger, storlekar och konststilar har på senare år blivit en stor inredningsfavorit och ett måste för den som vill pynta väggarna med trendig konst. Därför är det idag också många som letar efter ny kreativ inspiration till hur man sätter upp snygga posters på väggarna. 

 

Posters finns inte bara i en mängd trendsäkra motiv, de är också smidiga att sätta upp och relativt billiga. Blanda nya planscher med gamla tavlor som du hittat hemma i gömmorna. Det är så du på ett lättillgängligt sätt dekorera hemma med snygg väggdekoration. 

 

I den här artikeln bjuder vi på härlig inspo till hur du sätter upp posters och tavlor. Kolla in våra sex trendiga tips redan nu!

Svartvita posters och fotografier i svarta ramar 

Svart och vitt är en tidlös kombination som aldrig tycks gå ur tiden. Vill du ha inspiration till hur du pyntar vardagsrummet eller sovrummet med fina posters som alltid kommer hålla sig trendiga? Då är det svartvita motiv och svarta ramar som gäller. 

 

Svartvita fotografier och målningar kan dessutom upplevas extra uttrycksfulla och konstnärligt mystiska. Hitta posters föreställandes människor, djur, cool arkitektur och tecknade illustrationer i svart och vitt. Svartvita motiv passar alla inredningsstilar och är enkla att kombinera med rummets övriga färginslag.  

 

Tavelvägg som sprider ut sig över flera väggar 


Vem älskar inte en snygg och unik tavelvägg? Det går att bygga tavelväggar på en mängd olika sätt. Vill du däremot vara lite extra kreativ har vi ett riktigt bra tips till dig. Låt tavelväggen på ena väggen fortsätta över till nästa. 

 

För att få till den rätta effekten är det viktigt att tavlorna går ända in i hörnet mellan de båda väggarna. Detta kommer ge intrycket av att tavelväggen liksom sprider ut sig och fortsätter från ena väggen till den andra. Att sätta upp tavlor är inte bara att spika upp valt motiv på en vägg. För att få till ett snyggt resultat måste du ha en bra plan. Vi rekommenderar att du tänka utanför boxen! 


Hitta mer inspiration till din nästa tavelvägg med snygga posterst här

Posters valda efter rummets inredningsdetaljer 


Det finns egentligen inte några regler när det kommer till att hänga upp posters och tavlor. Hämta inspiration var du vill och dekorera väggarna på ditt egna unika sätt. Däremot kan du få till ett riktigt snyggt resultat om du matchar motiven med rummets övriga inredningsdetaljer. 

 

Ett tips är att se över vilken färgskala rummet som ska inredas går i. Finns det redan flera färgskalor eller enbart en? Hittar du flera kan det vara smart att välja en av dem som du förhåller dig till så att rummet inte uppfattas rörigt. Har du däremot få färger i rummet – kanske har du valt att inreda i nyanser av vitt eller beige – är det snyggt att välja en helt annat färgskala. Använd sedan denna färgskala som en röd tråd när du köper nya inredningsdetaljer till rummet.  

 

Hos Posterton kan du smidigt välja posters efter färg för att du ska kunna hitta de perfekta motiven till ditt rum. 

Symmetri med ramar i olika storlekar 


Även om du har valt posters i olika storlekar kan du enkelt skapa symmetriska mönster. Bredvid en poster i storleken 50x70 kan du förslagsvis få plats med två mindre posters i storleken 21x30. Variera också mellan liggande och stående motiv – om det behövs för att skapa symmetri. 

 

Genom att sätta ihop symmetriska tavelväggar bidrar du med elegans och en känsla av struktur till ett rum. Oavsett vilka motiv du väljer kommer dessa i ett symmetrisk mönster se ut att höra ihop med varandra. Testa så får du se! 

Ett brett urval av posters – och identiska ramar

 

 

Vi vet att det kan vara svårt att bestämma sig för enbart ett fåtal motiv, eller motiv i ett specifikt tema. Det finns ju så mycket snyggt att välja mellan och en massa inspiration för posters att ta del av. Ytterligare ett sätt att inreda på med konst är att välja motiv i ett flertal olika stilar, men placera dem i identiska ramar. På så sätt kommer din tavelvägg se enhetligt ut, trots att det inte finns någon vidare eftertanke när det kommer till val av motiv. Faktum är att vi lovar en mycket snygg tavelvägg som kommer få dig på gott humör varje dag – den innehåller ju nämligen alla dina personliga favoriter. 

En variation av välkända konstverk

 

Att ta del av härliga konstverk skapade av välkända konstnärer behöver inte vara speciellt svårt. Hos Posterton hittar du exempelvis ett stort utbud av posters föreställande några av konstvärldens mest eftertraktade verk. Vi vill tipsa om att bjuda in välkända motiv i mixen av snygga tavlor och posters. 


Claude Monet, Matisse och Hilma af Klint är bara några av de välkända namn vars konst kan pryda dina väggar. Dessa poster är inte bara ikoniska på sina egna unika vis, de är också otroligt vackra och bjuder alltid på härliga färgkombinationer och motiv som väcker känslor av alla dess slag