Sovrum inspiration

Vill du inreda ditt sovrum på ett lite mer personligt, hemtrevligt och mysigt sätt utan att behöva göra om allt för mycket? Då har du hittat helt rätt! Här kommer vi nämligen dela med oss av sovrum inspiration för dig som vill se en viss förändring men som inte själv vet exakt hur du ska uppnå det.

 

Oavsett om du vill få till ett mysigt sovrum, inreda sovrummet i en cool stil eller om du vill skapa en viss känsla i rummet som känns unik kan vår sovrumsinspiration ge dig det du söker!

 

Det mjuka, mysiga sovrummet

En stil som du kan hålla dig till om du vill få till den där personliga, hemtrevliga, mysiga känslan i sovrummet är den "mjuka stilen". Det innebär att du då du ska inreda sovrummet håller dig till jordnära, varma färger, mjuka textilier och en lager på lager princip. Genom att skapa ett mysigt sovrum utifrån dessa parametrar kommer du snabbt att uppnå den känsla du önskar och trivs med.

 

Här ska du tänka gosiga filtar, toner som känns runda och behagliga, samt omfamnande sängkläder. Vill du få till en extra personlig touch kan du sätta upp ett par posters, tavlor eller affischer med olika motiv och prints som ramar in rummet och dess atmosfär. I det mysiga sovrummet kommer du trivas som handen i handsken om du vill kunna slappna av och komma till ro när du ska sova och vila.

Ljust och luftigt

Ett annat sätt att inreda sovrummet på är att inreda det på ett ljust och luftigt sätt. För denna sovrum inspiration tänkte vi dela med oss av vårt tips om att hålla dig till lite mer neutrala färger, gärna då i ljusa nyanser så som äggvit, vit, ljusgrå eller en lite kallare beige.

 

När det kommer till inredning kan det vara smart att satsa på liknande färgskalor både för sängen och för övriga möbler, textilier och detaljer. Vill du få denna ljusa och luftiga känsla utan att det ska kännas sterilt vill vi ge dig vårt tips om att mixa och matcha olika mönster, material och texturer, fast att fortfarande hålla dig till samma färger. Detta gäller även om du sätter upp väggkonst och liknande.

 

Det murriga, mörka rummet

När hösten smyger sig på och mörket sakta men säkert anländer kan det kännas väldigt behagligt att krypa ner under filten i ett mörkare, mer dämpat rum. Om du trivs i sådana miljöer men samtidigt inte vill riskera att det känns för mörkt eller dovt i rummet är ett tips att satsa en hel del på belysning och ljus.

 

Med lampor, ljus och andra lysande detaljer kan du få en helt annan känsla utan att ta bort det mysiga. Kanske kan det vara passande att sätta upp en belysning runt sängkanten, placera olika lampor i rummets hörn och vrår, eller varför inte bara placera ut massor av värmeljus på olika platser? Det kan även vara bra att bädda sängen i något lite ljusare färger för att göra den som en "center piece".

Skinande sovrummet

Sist men inte minst vill vi ge dig sovrumsinspiration i form några, bokstavligt talat, skinande tips. Så vad menas då med det, det skinande sovrummet? Jo, med det skinande sovrummet menar vi helt enkelt att du väljer att inreda rummet med olika detaljer som gör att det "skiner" i ditt sovrum på olika sätt.

 

Här kan du till exempel sätta upp olika skinande lampor, inreda med detaljer av metall, kombinera silver och guld, sätta upp tavlor med ramar som glimmar i ljuset, och så vidare. Det kanske låter konstigt att inreda sitt sovrum på ett skinande sätt. Men faktum är att det kan vara väldigt trevligt och ge mycket liv till rummet. Läs mer för att få mer inspiration i denna stil.

 

Det-Gamla-Italien-4.jpg