Du känner säkert till det klassiska tricket att dekorera med speglar hemma för att tillföra mer rymd till ett rum. Nu vill vi även tipsa om tavelväggen med speglar. Spegeln är nämligen en väggdekoration som tillför det där lilla extra till en redan snygg tavelvägg. 

 

Precis som med en tv eller andra väggdetaljer går det utmärkt att bygga en tavelvägg runt en spegel. Kombinera moderna posters, fotografier och ljushållare med en eller flera speglar och andra klassiska verk. Samla ihop alla dina bästa väggdekorationer för att sedan låter dem skapa en vacker helhet tillsammans. Glöm tavellisterna och hitta istället inpiration till hur du bygger snygga fotoväggar med speglar i denna artikel. 

Fokusera på tavelväggens mittpunkt 

När du bygger din tavelvägg bör du utgå från den så kallade mittpunkten. Detta skulle exempelvis kunna vara tavelväggens största poster eller en spegel. Börja med att hänga upp spegeln och bygg sedan vidare på din tavelvägg uppåt, nedåt och åt sidorna. Tavelväggen är då enkel att få snygg och du kan smidigt bygga ut den när mer konst tillkommer. 

 

Du vet väl att det kryllar av tips på hur du skapar snygga tavelväggar på Postertons hemsida. Här hittar du exempelvis inpiration till hur du placerar en tavelvägg över sängen i sovrummet eller bakom soffan i vardagrummet. Kolla även in vårt inlägg med användbara tavelväggsmallar. Det är alltid en god idé att följa en mall när du bygger en tavelvägg med speglar. Se till att hålla ett jämnt mellanrum mellan samtliga ramar för att intrycket inte ska bli allt för rörigt. 

Tavelvägg med spegellampetter 

Vi nämner ovan att speglar tillför extra dimensioner och en känsla av rymd – men tänk då vad en samling spegellampetter kan göra. De fladdrande lågorna som reflekteras i speglarna ger liv och stämning till ett utrymme. Mixa spegellampetterna med andra stämningsfulla posters. 

 

Det bästa med att inkludera speglar i tavelväggen är att du aldrig behöver oroa dig över att speglarna ska ta över eller bli “för mycket”. Varför inte köpa speglar i olika utseenden och format – vi lovar ett kreativt och härligt resultat.

Inspiration – så sätter du ihop en tavelvägg med spegel  

Spegeln är alltid en snygg inredningstedalj som passar alla rum. Därför är det också en god idé att låta den bli en del av din tavelvägg. Nedan hittar du inspiration till tavel- och fotogväggar med spegel som du kan använda dig av när du ska sätta ihop din alldeles egna. Som du kan se har samtliga rum sina helt egen unika inredningsstil – och spegeln passar in överallt. Samtliga posters och ramar hittar du hos Posterton. 


Vi vill tipsa om att kombinera din tavelvägg med en rund spegel. Den runda spegeln kommer sticka ut bland de kvadratiska tavlorna och göra tavelväggen mer unik. 

 

Ovan ser du en mindre tavelvägg med en rund spegel. Här har man valt att anpassa spegeln och tavlorna efter den begränsade ytan och samtidigt hålla sig till rummets i övrigt jordnära design. Du kan även tydligt se hur man använt spegeln och tavlan under spegeln som tavelväggens mittpunkter varefter man placerat de andra tavlorna vid sidan av dessa. 

 

 

Detta är en mycket stilren och enkel tavelvägg där man valt att använda sig av ett fåtal motiv och en mycket passande oval spegel. Spegelns ram går fint ihop med den övriga mörkbruna inredningen och de svartvita fotografierna i svarta ramar. Detta är ett bra exempel på hur snyggt det kan vara att matcha spegelns ram med tavlornas ramar – men också med den övriga inredningen. Spegeln har även fått bli en del av tavelväggens symmetriska form. 

 

 

Ovan ser du ytterligare ett exempel på en tavälvägg med spegel där spegeln och dess ram tydligt matchar rummets övriga inredning. Samtliga posters har en guldram och rummet har flera andra guldiga detaljer. Här har man även låtit spegeln aggera tydlig mittpunkt då den är ungefär lika hög som tavelväggen i sin helhet och tavlorna har sedan placerats på sidorna av denna.