Kollektion

Inred hemmet med bilder från The Magic Tour.

För dig som gillar legenderna Queen kommer du förmodligen att älska vår kollektion från Queens sista föreställning, The Magic Tour, från sommaren 1986. Inred väggarna med legendariska foton av Freddie Mercury iklädd sin berömda gula skinnjacka, eller hitta tidlösa svartvita foton på hela bandet. Samtliga bilder som du hittar från vår kollektion Queen, är tagna under deras sista framträdande som hel grupp. Queen är ett av tidernas största liveband och ett av få band som också lever kvar långt efter att Freddie Mercury gick bort i sviterna av AIDS 1991. 

Queen poster collection

The Magic Tour är förmodligen en av världens mest legendariska shower och även Queens sista turné med sångaren Freddie Mercury och deras basist John Deacon. Showen hade totalt 26 framträdanden och Stockholm var faktiskt den första staden att få se The Magic Tour. Turnén tog fart den sjunde juni år 1986 och hade sin sista dag den nionde augusti samma år. Bilderna som togs från den här turnén, har blivit odödliga. Det är något med att detta var Queens absolut sista turné som en komplett grupp. Bassisten John Deacon valde senare att pensionera sig och som vi vet blev ju Freddie Mercury allt mer sjuk.

 

The Magic Tour var otroligt älskad av de som såg den, man hade med alla de bästa låtarna som bland annat Seven Seas of Rhye, Another One Bites the Dust, I want to break free och såklart Bohemian Rhapsody. Trots att det gått nästan 30 år sedan Freddie Mercury avled lever musiken kvar. Bandets musik skilde sig från allt annat man hört tidigare. Och självklart hade Freddies unika och starka röst och (personlighet) mycket att göra med det.

collections-queen-3.jpg

FREDDIE MERCURY

”One year of love is better than a lifetime alone”

Rockbandet Queen bildades 1970 i London av Freddie Mercury, gitarristen Brian May och trummisen Roger Taylor. Även om bassisten John Deacon är den mest kända bassisten i bandet var han faktiskt inte den första. Trots att Queen endast var ett band i 16 år hann de med att bli ett av världens största liveband. De sålde under sina år mellan 170 och 300 miljoner skivor, något som gör Queen till ett av världens mest sålda musikartister.