Bauhaus Posters

Här hittar du våra Bauhaus posters och affischer med motiv inspirerade av Bauhausskolan. Upptäck en värld av vackra former, färger och linjer som kommer höja stilen i dina rum – oavsett vilken inredning du har där hemma. Bauhaus rörde sig i gränslandet mellan konst och hantverk och hade en stark påverkan på modernistisk arkitektur, design och grafisk formgivning. Scrolla ner för att se alla våra Bauhaus posters och affischer, samt för att läsa mer om denna inflytelserika skola.

Beskrivning

Här hittar du våra Bauhaus posters och affischer med motiv inspirerade av Bauhausskolan. Upptäck en värld av vackra former, färger och linjer som kommer höja stilen i dina rum – oavsett vilken inredning du har där hemma. Bauhaus rörde sig i gränslandet mellan konst och hantverk och hade en stark påverkan på modernistisk arkitektur, design och grafisk formgivning. Scrolla ner för att se alla våra Bauhaus posters och affischer, samt för att läsa mer om denna inflytelserika skola.

Köp Bauhaus posters online

Bauhaus posters ger dig en fantastisk möjlighet att få en snygg, sofistikerad stil i hemmet. Dessa poster passar utmärkt in i olika typer av inredning och kan vara ett perfekt sätt att uppdatera ditt hem med en touch av tidig modernism. Bor du i ett funkishus eller funkislägenhet med tidstypisk inredning? I så fall kommer en Bauhaus affisch passa som handen i handsken. 

På Posterton älskar vi Bauhaus-estetiken och jobbar ständigt med att utöka vårt utbud av Bauhaus posters och affischer inspirerade av den tyska skolans stilideal. Bläddra dig igenom vårt sortiment för att hitta det motiv du gillar bäst! 

Bauhaus: Konst och industri – en ny enhet

Bauhaus var en tysk konst- och arkitekturskola grundad 1919 av arkitekten Walter Gropius och var verksam fram till 1933, då den stängdes av nazisterna. Den nytänkande skolan rörde sig i gränslandet mellan konst och hantverk och har haft en stark påverkan på modernistisk arkitektur, industridesign och grafisk formgivning. Bland de många konstnärer som undervisade på skolan hittar vi bland andra Wassily Kandinsky, Johannes Itten och Paul Klee

Bauhaus-konstnärerna strävade efter att skapa funktionella och enkla former. De använde ofta fyrkanter och rena linjer i sina verk. Färgerna var ofta lugna och harmoniska och valdes utifrån specifika färgläror, varav Ittens och Josef Albers är de mest kända. 

Inred ditt hem med posters inspirerade av Bauhaus

Det finns många olika motiv och stilar från Bauhaus att välja mellan, så du kan enkelt hitta något som passar din smak och din inredningsstil. Du kan till exempel välja en poster med ett abstrakt mönster om du vill ha något som är lite mer modern och minimalistisk. Inom kategorin Bauhaus posters ryms även planscher på de många ikoniska byggnader som ritades av skolans arkitekter, samt texttavlor med de stilbildande typsnitten som skapades här. 

Du som vill inreda med Bauhaus posters har dock fler alternativ än så! Skolan har inspirerat en mängd grafiker, arkitekter och konstnärer ända från 1920-talet fram till våra dagar. Därför hittar du även posters som påminner om klassiska Bauhaus motiv. Botanisera bland geometriska mönster, retro-doftande planscher och abstrakta affischer i olika färgteman. 

Vad sägs till exempel om denna Mondrian-inspirerade tavla, i grundfärgerna blått, gult, rött och svart? Eller varför inte dekorera dina väggar med stilrena linjer och cirklar som på denna poster? Den som söker ska finna. Och den som söker efter tidlös stil hittar alltid Bauhaus!

Kombinera dina Bauhaus posters med liknande affischer

Att färg var viktigt för eleverna och lärarna på Bauhaus är en rejäl underdrift. Som vi nämnt ovan så fanns det alltid en tanke bakom varje färg och vad de olika färgerna representerade. Samma ideal kan du använda när du ska sätta en personlig prägel på ditt hem. Hos Posterton har vi för enkelhetens skull kategorier med posters i olika färger. Kolla till exempel in våra många gula posters, våra planscher i svartvitt eller varför inte våra gröna och blå posters

Inte nog med att vi erbjuder en stor mängd motiv, varje motiv går dessutom att få i ett format som passar dig och ditt hem. Du väljer enkelt rätt storlek på produktsidan. Givetvis säljer vi även ramar med de rätta måtten för din nya Bauhaus-poster. Välj från ett brett urval av ramar i trä och metall, som till exempel våra snygga guldramar

Beställ Bauhaus posters av hög kvalitet 

För oss på Posterton är kvalitet otroligt viktigt. Därför trycker vi alla våra posters på noga utvalt papper som är både åldersbeständigt och FSC-märkt. Inte nog med att din affisch kommer hålla länge, den höga papperskvaliteten säkerställer även en snygg utskrift. När du beställer posters online hos oss så dröjer det oftast inte längre än 3 arbetsdagar innan du har din beställning i handen. På så sätt kan du börja inreda ditt hem i Bauhaus-stil på nolltid. 

Har du många väggar att klä där hemma? Då kan vi rekommendera våra andra konstprints från konstnärer som Hilma af Klint, Picasso och Matisse, med flera. Kolla även in vår sida med inspiration för fler tips och idéer på hur du dekorerar med tavlor och affischer.