Ekramar

Våra Ekramar ramar ger dina väggar en touch av naturlig stil. Dessa ramar är av hög kvalitet och lätta att öppna på baksidan, vilket gör det enkelt att montera dina affischer. Med sin smala profil och snygga design är ekramarna det perfekta sättet att visa upp dina favoritposters.

Beskrivning

Våra Ekramar ramar ger dina väggar en touch av naturlig stil. Dessa ramar är av hög kvalitet och lätta att öppna på baksidan, vilket gör det enkelt att montera dina affischer. Med sin smala profil och snygga design är ekramarna det perfekta sättet att visa upp dina favoritposters.

Vackra ramar i ek för posters & foto

För att sätta pricken över i:et i din inredning rekommenderar vi varmt våra ekramar. De sätter en harmonisk och stilren prägel på inredningen. Ekramar ger även ett lyxigt intryck och passar dessutom till hela vårt utbud av posters. Här kan du exempelvis enkelt själv välja om du letar efter ekramar med måtten 13x18, 21x30, 30x40, 40x50 50x70 eller 70x100 cm. Ett tips är att välja ut dina favoritmotiv av posters, och välja tillhörande ekramar. 

Ramar i ek perfekta valet för tavelvägg

Sätt upp dina tavlor på en och samma vägg för att på så vis skapa din egen unika tavelvägg. Våra ekramar kan du enkelt fästa upp antingen i stående eller liggande format, tack vare hängen på baksidan. Ett annat sätt att tänka när du väljer ut dina ekramar är att matcha motiven med träets ljusa färg. 

Ek passar mycket bra tillsammans med pastelliga och jordnära motiv, men kan även bli en fräck kontrast till grafiska tryck. Här är det bara din egen fantasi som sätter gränserna. När du väl har placerat ut dina ekramar på vägen så kan du enkelt byta motivet i ramarna för att smidigt och enkelt kunna ändra rummets utseende. 

Få in naturen i rummet med hjälp av ramar i ek

Men hjälp av våra ekramar kan du enkelt få in en känsla av natur i ditt hem. Våra ramar i ek är perfekta att kombinera med andra naturliga material. Såsom möbler i olika träslag samt ett trägolv. Många gillar att matcha ekramarna med övriga möbler i hemmet, till exempel kan du hänga upp en poster i en ekram ovanför en byrå i ek, eller intill en spegel med ekram. Kom ihåg att även våga tänka utanför boxen. Våra större ekramar med måtten 70x100 centimeter går exempelvis att använda för två eller flera mindre posters. Köp en passepartout med en design som passar och rama in allt i en större ekram. Snyggt, stiligt och kreativt!

Skippa hänga upp den stora träramen i ek på väggen

En annan trend vi har sett mycket av under senare år är att rama in större posters i tavelramar och sedan luta dessa mot väggen snarare än att hänga upp dem. Något som skapar en mer avslappnad stil. Detta skapar en helt ny känsla i hemmet. Detta i kombination med ett trägolv och snygga möbler i trä ger en avslappnad och mysig stämning. 

Så väljer du rätt tavelram i ek

Om du är osäker på om du vill ha en ekfärgad ram eller exempelvis en svart ram, är det bra att utgå från motivet istället. Vad är det du vill framhäva i bilden? Matcha det med en färg på ram som är så lik som möjligt. En tavla med ett motiv av en vit sandstrand blir exempelvis mycket harmonisk i en ekram, medan en svart ram istället skapar en tuff kontrast. Det är en smaksak helt enkelt.

Några smarta riktlinjer när du väljer ut dina tavelramar är att fundera över vilken effekt du vill skapa. Vill du att affischen ska smälta in bra med den övriga inredningen? I så fall bör du matcha tavelramen med möblerna. Vill du däremot dra blicken direkt till motivet kan det bli mer effektfullt att välja ett annat träslag eller färg.

Ekramar är tidlösa och passar till såväl fotokonst som grafiska tryck och handmålade posters. Bläddra igenom vårt stora sortiment och se vilka motiv du tycker passar bäst till våra ekramar.

Ekramar av hög kvalité

När du beställer affischer och tavlor från oss på Posterton handlar du alltid hög kvalitet. Våra affischer trycks på kvalitativa papper som vare sig fladdrar eller veckar sig. Inuti en ekram får postern bättre stadga och bevarar sin färg och form betydligt längre. Våra ekramar har två metallhängare på baksidan som gör att du kan hänga tavlan både i liggande och stående format. 

Alla våra ramar av ek har akrylglas som är skyddat med skyddsplast på bägge sidorna, så att glaset inte repas när ramen är på väg till dig. Då ek är ett träslag och ett levande material så kan alla ramar skilja sig lite åt vilket skapar en unik och levande känsla. Om du ska fästa ramen på väggen så rekommenderar vi vår tavelkrok, vilket gör att du inte behöver spika i väggen, utan du fäster denna enkelt på väggen och hänger upp tavlan. Spana in vår tavelkrok.

När du köper en ram på Posterton skickar vi den vanligtvis redan dagen efter din beställning. Från det att du gjort din beställning har du 14 dagars ångerrätt. Med andra ord, gott om tid att känna efter ifall du valt rätt ram eller inte.