Ekramar

Vackra ekramar för posters & foto

För att sätta pricken över i:et i din inredning rekommenderar vi varmt våra ekramar. De sätter en harmonisk och stilren prägel på tavel motiven och passar dessutom till hela vårt utbud av posters. Här kan du exempelvis enkelt själv välja om du letar efter ekramar med måtten 13x18, 21x30, 30x40, 50x70 eller 70x100 centimeter. Ett tips är att välja ut dina favoritmotiv av posters och affischer och välja tillhörande ekramar. 


Sätt upp dina tavlor på en och samma vägg för att på så vis skapa din egen unika konstvägg. Våra ekramar kan du enkelt fästa upp antingen i stående eller liggande format, tack vare hängen på baksidan. Ett annat sätt att tänka när du väljer ut dina ekramar är att matcha motiven med träets ljusa färg. Ek passar mycket bra tillsammans med pastelliga och jordnära motiv, men kan även bli en fräck kontrast till grafiska tryck.


Andra gillar att matcha ekramarna med övriga möbler i hemmet, till exempel kan du hänga upp en poster i en ekram ovanför en byrå i ek, eller intill en spegel med ekram. Kom ihåg att även våga tänka utanför boxen. Våra större ekramar med måtten 70x100 centimeter går exempelvis att använda för två eller flera mindre posters. Köp en passepartout med en design som passar och rama in allt i en större ekram. Snyggt, stiligt och kreativt!


En annan trend vi har sett mycket av under senare år är att rama in större posters i tavelramar och sedan luta dessa mot väggen snarare än att hänga upp dem. Något som skapar en mer avslappnad stil. När du beställer affischer och tavlor från oss på Posterton handlar du alltid hög kvalitet. Våra affischer trycks på kvalitativa papper som vare sig fladdrar eller veckar sig. Inuti en ekram får postern bättre stadga och bevarar sin färg och form betydligt längre. 

 

Så väljer du rätt tavelram i ek

Om du är osäker på om du vill ha en ekfärgad ram eller exempelvis en svart ram, är det bra att utgå från motivet istället. Vad är det du vill framhäva i bilden? Matcha det med en färg på ram som är så lik som möjligt. En tavla med ett motiv av en vit sandstrand blir exempelvis mycket harmonisk i en ekram, medan en svart ram istället skapar en tuff kontrast. Det är en smaksak helt enkelt.


Några smarta riktlinjer när du väljer ut dina tavelramar är att fundera över vilken effekt du vill skapa. Vill du att affischen ska smälta in bra med den övriga inredningen? I så fall bör du matcha tavelramen med möblerna. Vill du däremot dra blicken direkt till motivet kan det bli mer effektfullt att välja ett annat träslag eller färg.

 

Ek tavelramar är tidlösa och passar till såväl fotokonst som grafiska tryck och handmålade posters. Bläddra igenom vårt stora sortiment och se vilka motiv du tycker passar bäst till våra ekramar.